Menu

Osnovna šola - B-Bh

Osnovna šola poteka po programu B-Bh, v njej se tečajniki pripravljajo za izpit za psa spremljevalca v urbanem okolju. V tečaju poleg izpitne sheme, ki je vedno enaka, pse učimo odnosa do dela, gradimo željo po sodelovanju z vodnikom in podaljšujemo delovno kondicijo. Tečaj se odvija na poligonu.

B-BH je izpit za psa spremljevalca, sestavljen iz 3h delov - teoretičnega preizkusa za vodnika, preizkus obnašanja v urbanem okolju in preizkus poslušnosti na poliginu. Poslušnost ni zahtevna po obsegu vaj, zahteva pa od psa daljšo pozornost. Izpit lahko pes opravlja, ko je star 14 mesecev. Namenjen je vsem “urbanim štirinožcem”, prav tako pa tudi tistim, ki imajo v načrtu aktivnejše kinološko udejstvovanje, saj je ta izpit pogoj za tekmovanja po višjih programih rally obedience-a.

Pogoj za obiskovanje B-Bh tečaja je pri nas opravljena višja šola. Ker je cilj našega kluba spodbuditi ljudi k čim bolj intenzivnemu šolanju, si pri treningih poslušnosti prizadevamo za čim lepšo, živahno in natančno izvedbo predpisanih vaj. Zaradi dolžine vaj poseben poudarek namenjamo tudi koncentraciji psa in njegovi delovni kondiciji. Ker že v mali šoli opozarjamo na pomen pravilne in pravočasne socializacije, z urbanim okoljem praviloma ni nobenih težav, zato priprava na ta del obsega le majhen del tečaja, v kolikor pa ima kakšen pes s tem vseeno težave, jih obravnavamo individualno.

Izpiti se opravljajo spomladi (junija) in jeseni (novembera) in niso vezani to, kdaj obiskujete tečaj (če je vaš kuža za spomladanski rok premlad, gre lahko na izpit v jesenskem, tudi če je tečaj obiskoval spomladi). Seveda pa izpiti niso obvezni, torej se lahko tečaja udeležite, tudi če nimate želje po izpitih.

Več o naših metodah šolanja pa si lahko preberete v člankih pod rubriko ZANIMIVOSTI.

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tečaj pri nas izgleda takole:  
 
 
Izpiti pa naj bi izgledali čim bolj takole:  

Tina in Mi

Maja in Nisa

Log In