FB  IG

Menu

Mala šola

Osnove vzgoje in šolanja psa.

Naš tečaj male šole je razdeljen v 2 modula, ki potekata neprekinjeno. Namenjen je vsem psom in vodnikom začetnikom ne glede na starost.

V prvem modulu se bomo posvetili osnovam vzgoje psa. Vodniki boste spoznali delo s klikerjem, saj delamo s pozitivno motivacijo, ker želimo, da je psom delo z nami v užitek in veselje. Seznanili se bomo z vsem potrebnim za mirno sobivanje z vašim novim štirinožnim članom družine in se pogovarjali ter praktično delali na preprečevanju neželenih vedenj. Začeli bomo tudi z učenjem osnovnih povelj in hoje na popuščenem povodcu.

V drugem modulu se bomo poleg vseh uporabnih oblik vzgoje psa začeli ukvarjati tudi s šolanjem. To pomeni, da bodo psi spoznali in utrdili osnovna povelja »sedi«, »prostor«, »sem« ipd. Prav tako pa bomo vse, kar smo osvojili v prvem modulu, nadgradili in sestavili v celoto.

Oba modula potekata na našem poligonu, večkrat pa se bomo s psi odpravili tudi v urbano okolje.
Tečaj poteka 2x tedensko (ponedeljek in sreda) v popoldanskih urah.

Prvi modul obsega 10 ur, cena je 150 eur, ki vam velja za tekoče koledarsko leto.
Prvo uro imate uvodno predavanje, kjer spoznate vse potrebno za začetek in nemoteno delo s psom. Uvodnega predavanja se udeležite brez psa.
Drugi modul obsega 10 ur in se 10. uro zaključi z izpitom, cena je 150 eur.
Članarina znaša 30 eur in ni obvezna.

Svetujemo vam, da obiščeta oba modula, saj boste le tako dobili celotno sliko in vse znanje, ki ga potrebujete, da boste psa vzgojili v prijetnega spremljevalca, s katerim boste naslednjih 10+ let uživali.
V kolikor želite, se lahko udeležite tudi samo prvega modula.

Več o naših metodah šolanja pa si lahko preberete v člankih pod rubriko ZANIMIVOSTI.

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

INŠTRUKTORICI:

Urška Godler (Poligon Koseze)

Urska Godler web

Po izobrazbi sem doktorica veterinarske medicine, v kinologijo pa me je pot ponesla leta 2010, z mojo prvo psico, mešanko z zlatim prinašalcem – Quby. Želela sem se aktivno ukvarjati z njo in tako sva skupaj odkrivali pasje športe. Najprej sva se spoznali z rally obediencem, nato pa naju je premamila tudi atraktivnost agilityja. Ljubezen do tega športa je leta 2014 v moje življenje pripeljala še bordersko ovčarko Witty, moja radovednost po novem kinološkem znanju pa naju je vodila v sveže izzive in tako je Witty postala tudi reševalni pes. Konec leta 2018 nam je življenje popestril še en borderski ovčar Sammy. Po vrsti let uspešnega tekmovanja v rally obediencu in kljub temu, da je Witty kazala odličen potencial za reševanje, je pomanjkanje časa privedlo do odločitve, da se bolj posvetimo le agilityju. V želji po spoznavanju novih disciplin in izzivov, ter v iskanju športa, ki ni odvisen od vremena, smo ljubiteljsko začeli delati tudi delo z nosom, s katerim si popestrimo predvsem mokre zimske dni. To delo je postalo precej bolj aktualno s prihodom mojega prvega lovskega psa – working cocker španjelke Lissy, ki se nam je pridružila leta 2023. Tudi ona pridno trenira agility, seveda pa je pri njej precej bolj pomembno zaposliti tudi nos.
V zadnjih letih se, predvsem s starejšimi psi, zabavamo tudi s hoopers – da ostanejo aktivni tudi v zrelejših letih.

Mateja Doležalek (Poligon Tomačevo)

Tako izgledajo naši tečajniki: